A kreatin előnyei a rendszeresen edző nőknek

Ne csak fogyj, formásodj! – A kreatin előnyei

Sikerült végre megszabadulnod az életedet megkeserítő felesleges kilóktól, most viszont formátlan, petyhüdt a tested? Rendszeresen edzel, de szeretnéd a teljesítményedet növelni, a sportágadban fejlődni? Félsz teljesítményfokozó
étrendkiegészítőt szedni, mert tartasz attól, hogy túl férfias lesz tőle az izomzatod? Ha bármelyik kérdésre igennel válaszoltál, akkor neked kreatin a tökéletes választás!

kreatin előnyei

A kreatin egy olyan szerves sav, amely három aminosavból áll: glicinből, argininből és metioninból. A kreatin testünkben szabad kreatin és kreatin-foszfát formában, a vázizomzatban raktározódik el. A szervezetünkben megtalálható kreatint nagyrészt étkezéseink során vesszük magunkhoz, főleg hús- és halfélékkel. Kis mértékben a
vesénk és májunk is állít elő kreatint. Mivel a kreatin sejtjeink, főleg izomrostjaink energiaellátásában nagyon fontos szerepet tölt be, ezért teljesítményünk növeléséhez, izomzatunk építéséhez nélkülözhetetlen nem csak táplálékkal, hanem étrendkiegészítőként is bejuttatni szervezetünkbe.

Gyorsabb és látványosabb izomépítés érhető el kreatinnal. Támogatja a szervezetet a hatékony energiafelhasználásban: több energiád lesz, többet tudsz edzeni. A kreatin tehát fokozza a sportteljesítményedet, főleg a nagyon intenzív mozgásformák esetében látványos változás érhető el: ha futsz, sprintelésnél gyorsabb leszel, ha kardióedzéseket végzel, tovább fogod bírni.

A kreatin növeli az izomtömegedet, erős leszel. A kreatinnak köszönhetően edzés közben az izmaid összehúzódása erőteljesebb lesz, többször meg tudod súlyzós edzés esetén emelni a súlyokat, és egyre nagyobb súlyokat, nő az izmod és nem fogsz olyan hamar elfáradni sem.

kreatin előnyei

A kreatin az edzés utáni pihenés időszakában segíti az izmokat a regenerálódásban, a mikrosérülések begyógyításában. A fogyasztótabletták helyett sokkal hatékonyabb a kreatinnak köszönhető fogyás. A kreatin ugyanis csökkenti a testzsírt, és mivel egyre többet tudsz edzeni, egyre könnyebben fogsz megszabadulni a kilóktól is. Ha más módszerrel fogysz, akkor „csak” vékonyabb leszel, de formás test izmokkal érhető el, hiszen az izomtömeg ad
neki tónust.

A növényi alapú étrendet követőknél még erőteljesebb teljesítménynövekedés jelentkezhet kreatin fogyasztása esetén, mivel a vegetáriánus és vegán táplálkozásból kimaradnak a már említett természetes kreatinforrások: a húsok és a halak, de a szintén jelentős mennyiségű kreatint tartalmazó tejtermékek is. Ezért az állati eredetű élelmiszereket kerülőknek különösen oda kell figyelni a kreatin pótlására.

Fontos kiemelni, hogy a nőknél az izmok több kalóriát használnak fel, mint a zsírszövetek. Ez azt jelenti, hogy minél izmosabb vagy, annál nagyobb kalóriabevitelről kell gondoskodnod.

A kreatin segít megelőzni az izomlebontást, például ha elhanyagolod egy időre az edzést, akkor sajnos a tested el kezdi lebontani a nagy munkával elért izomzatodat. A kreatinnal ezt az „önpusztítást” is meggátolhatod.

Sajnos nőként az öregedés is másképp érint minket, mint férfitársainkat. A kreatin viszont a változókorral fellépő csontritkulást is lelassítja és az idős korral petyhüdté váló izmok megelőzésében is segítséget nyújthat.

kreatin hatásai

Egyénileg eltérhet, hogy mekkora dózisban van szükségünk kreatinra, hiszen a szervezetben meglévő kreatin szintje is mindenkinek más és más. A napi kreatin adagot az is befolyásolja, hogy mi a célunk a kreatin fogyasztásával: ha a szervezet, izomzat kreatinnal való feltankolása a cél, akkor nyilván nagyobb mennyiség szükséges, ha viszont egy optimális szintet akarunk fenntartani, akkor kevesebb kreatint is elegendő magunkhoz vennünk. A testsúly és az étkezési szokásaink (a korábban említett vegetáriánus vagy vegán étrend követése) ugyancsak befolyásolják a kreatinszükségletet.

A kreatin több teljesítményfokozóval ellentétben nem okoz semmiféle mellékhatást, nem kell számolnod hormonreakciókkal vagy egekbe szökő inzulinszinttel. Ha úgy érzed biztonságosnak, vagy valamilyen betegségben szenvedsz, kérd ki orvosod véleményedét a kreatin szedésével kapcsolatban.

A SunPure termékei között nem kínálunk kreatint, mint étrendkiegészítőt, viszont növényi fehérje poraink tartalmaznak hozzáadott kreatint. A SunPure növényi fehérje por tehát kiváló választás lehet aktívan sportolók, izomépítők számára. A SunPure fehérje porai hozzájárulnak a sportteljesítmény növeléséhez, a szellemi képességek
javulásához és csökkentik a kialvatlanság tüneteit is.

A kreatinnak köszönhetően tehát nem csak vékony leszel, hanem feszes, formás is. Nem kell tartanod attól sem, hogy a kreatin fogyasztás túlságosan férfiassá, robosztussá teszi izomzatodat. A sportban egyre többet bírsz, egyre ügyesebben teljesítesz, látványos lesz a fejlődésed. Egy finom ízű SunPure fehérje porral bátran megnövelheted szervezeted kreatin szintjét.

Facebook oldalunkInstagram oldalunk
Megosztás: