A SunPure vegan protein, több más növényi fehérje mellett, mint rizs, tök, len és napraforgó, zabfehérjét is tartalmaz. Ennek az öt növényi fehérjének a kombinációja számos előnnyel jár úgy, mint kiegyensúlyozott tápanyag források, komplex aminosav tartalom (mind a kilenc esszenciális aminosavat tartalmazzák), természetesen előforduló Omega 3 zsírsavak, jó emészthetőség.
Mi a zabfehérje előnye?
A zab (Avena sativa) egy rendkívül tápláló gabona, és a zabfehérje (zab protein) a zabban található fehérjék kivonatát jelenti. A zab gazdag rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Az egyik legfontosabb összetevője a béta-glükán nevű rost, amely kedvező hatással van a szív egészségére és a vércukorszint szabályozására.
A SunPure italporban található zabfehérjét zabkorpából állítják elő. A korpa a zab külső rétege, amelyet a gabona őrlése során választanak le a szemről. A zabkorpa gazdag rostokban és tápanyagokban, beleértve a fehérjét is.
A zabkorpából történő fehérje előállítás hasonló módszerekkel történik, mint a zabszemek esetében. A feldolgozás során nem használnak kémiai összetevőket, oldószereket, vagy egyéb vegyszereket.
A zabfehérje magas fehérjetartalma mellett természetesen előforduló rostot, zabolajat és zabmaltodextrint is tartalmaz. A zabolaj egyszeresen és többszörösen telítetlen esszenciális zsírsavakat, antioxidánsokat és E-vitamint tartalmaz, amelyek gyulladáscsökkentő hatásúak és támogathatják a bőr és a haj egészségét. A zabmaltodextrin egy természetesen előforduló gyorsan felszívódó szénhidrát, amely energiát biztosít, ezért hasznos összetevője a zabfehérjének.
A SunPure termékekben található zabfehérje Svédországból származik, és a svéd gyártók híresek a magas minőségi és biztonsági szabványokról. A svéd gyártó szigorú minőségellenőrzési folyamatokat alkalmaz, hogy biztosítsa a termékek tisztaságát és minőségét. Ez magában foglalja a rendszeres tesztelést és ellenőrzést a gyártási folyamat minden szakaszában. Svédország híres a környezetbarát és fenntartható gazdálkodási gyakorlatokról.
Gluténmentes a zabfehérje?
A gluténmentes zab alapvetően nem tartalmaz glutént, mivel a zab természeténél fogva gluténmentes gabona.
Azonban a gyakorlatban sok zabtermék tartalmazhat glutént szennyeződésként.
Egyrészt a zabot gyakran ugyanazokon a területeken termesztik, ugyanazokkal az eszközökkel dolgozzák fel, másrészt ugyanazokon a gépeken csomagolják ezeket a termékeket, mint a glutént tartalmazó gabonákat (például búza, árpa és rozs), így keresztszennyeződés történhet.
Továbbá a zab egy avenin nevű fehérjét tartalmaz, amely szerkezetileg hasonló a gluténhez. Bár a legtöbb cöliákiás és gluténérzékeny ember számára az avenin nem okoz problémát, néhány ember mégis reagálhat rá. Ezért egyes szakértők javasolják, hogy az érintettek kis mennyiségben és fokozatosan vezessék be a zabot az étrendjükbe, és figyeljék a reakciókat.
Gluténérzékeny vagy cöliákiás emberek számára fontos, hogy csak tanúsítottan gluténmentes zabot fogyasszanak, és legyenek tudatában annak, hogy egyes esetekben az avenin is okozhat tüneteket.
A gluténmentes zab termékeket általában tanúsítják, hogy megfeleljenek a szigorú szabványoknak. Ezek a szabványok jellemzően előírják, hogy a termék gluténtartalma ne haladja meg a 20 ppm (parts per million) határértéket, ami az Európai Unióban elfogadott szabvány.
Zabfehérje aminosav tartalma (*esszenciális aminosavak):