Emésztőenzimek szerepe az élelmiszerekben

Gondoltad volna, hogy mindegyik Sunpure növényi fehérje tartalmaz egy DigeZyme nevezetű
hozzáadott emésztőenzimet?

De vajon mi is lehet ez az enzim pontosan, és miért hasznos számunkra?


Mint tudjuk egészségünk nagyon sok fontos tényezőből áll össze, és ezen belül persze nem
elhanyagolható emésztőrendszerünk hogyléte sem. Sajnos a mai felgyorsult, stresszes világban egyre
többen küzdenek valamilyen emésztőrendszeri panasszal, mint például a puffadás, a gyomorfájás, a
reflux vagy egyéb súlyosabb tünetek. Ezek hátterében sokszor az emésztőenzimek működésének
zavara áll.


Az enzimek, amelyek legtöbbje fehérje típusú, biztosítják szervezetünkben a kémiai reakciók nagy
sebességű végbemenetelének a katalízisét. Számos emésztőenzim vesz részt a makromolekulák
lebontásában, megkönnyítve az emésztési folyamatokat és hozzájárul a tápanyagok megfelelőbb
felszívódásához.


Az élelmiszerek emésztése már egyből a szánkban elkezdődik a rágással, amely a nagyobb étel
darabokat kisebbekre aprítja, előkészítve ezzel a nyelési folyamatra. Ebben a legelső szakaszban a
nyálban található amiláz emésztőenzimnek van a legfőbb szerepe. Ezután az étel a gyomrunkba
kerül, ahol a proteázok (fehérjebontók) és lipázok (zsírbontók) folytatják a munkát. Majd a vékonybél
következik, ahonnan a tápanyagok nagyrésze felszívódik. Itt a részben megemésztett szénhidrátok,
zsírok és fehérjék tovább bontása történik egyszerű szénhidrátokká, zsírsavakká és aminosavakká.
Itt jön képbe a DigeZyme enzim, mely a manapaság elhanyagolt és károsodott emésztésünket
próbálja úgymond megjavítani, serkenteni. Tehát ez egy olyan emésztőenzim komplex, ami por
formájában tartalmazza egyedülálló módon az alábbi emésztőenzimeket:

  1. α-amiláz: A szénhidrátokat bontja le kisebb egységekre.
  2. Proteáz: A fehérjéket bontja le aminosavakká.
  3.  Lipáz: A zsírokat szabad zsírsavakká és glicerinné alakítja.
  4. Celluláz: A cellulózt és a kitint bonja le.
  5. Laktáz: A laktózt bontja le.

Az emésztőenzim táplálékkiegészítők származhatnak növényi, állati, mikróbiológiai vagy egyéb
forrásból. A pancreatin enzim a legelterjedtebb a piacon, ez szarvasmarha- vagy sertéseredetű.
Népszerűek még a mikrobilógiai eredetűek is, például Bacillus and Saccharomyces fajokból kinyertek.


Az utóbbiaknak az az előnye az állatival szemben, hogy kevesebb mennyiség is elég belőlük, illetve
magas hőmérsékleten is eléggé aktívak tudnak maradni.


A DigeZyme készítményekben található enzimek is mikrobilógiai eredetűek, továbbá GMO- és
gluténmentesek, vegánok is fogyaszthatják. Képes ellenállni a gyomornedvvel szemben, megtartva
közben a legjobb hatásfokot.

Nézzük csak milyen előnyei vannak, ha egy termékhez DigeZyme enzimet adunk hozzá:

  1. Hozzájárul a jobb emésztéshez, és a tápanyagok eredményesebb felszívódásához.
  2. Segíthet helyreállítani a már károsult emésztést.
  3. Azáltal, hogy proteáz enzimet is tartalmaz, növeli a fehérjeszintézist, így támogatva az
    izomnövekedést.
  4.  Elősegíti az immunrendszer erősítését.
  5. Segíthet a gyorsabb és hatékonyabb megemésztésében a növényi fehérjéknek.
Megosztás: