Jó lenne koplalás nélkül lefogyni?

fehérje

Étkezés helyettesítés növényi fehérje porral

Szorítanak a munkahelyeden a határidős feladatok és ilyenkor beéred a büfé egészségtelen kínálatával? Egész nap úton vagy és sokszor a sarki gyrososnál csillapítod az éhségedet? És már lőttek is a fogyókúrádnak, és a keservesen leadott kilók újra megjelennek a mérlegeden… Ennek nem kell így lennie! Zsúfolt napirend és folyamatos utazás mellett is tarthatod a fogyókúrádat, mindezt éhezés nélkül! A megoldás ráadásul fantasztikus ízekben, étkezést helyettesítő növényi alapú fehérje por formájában érkezik hozzád.

Az egyes fogyókúrákkal gyakran probléma, hogy korlátozzák a fogyasztásra javasolt élelmiszerek körét. Emiatt gyakran előfordul, hogy a szervezetbe nem jutnak be fontos tápanyagok és vitaminok, ennek következtében pedig hiánybetegségek, emésztési problémák lépnek fel. A legjobb étkezés helyettesítő növényi fehérje porok
magas tápanyagtartalmúak, biztosítják a szervezet számára nélkülözhetetlen vitaminokat. Feltöltenek energiával, de nem tornázzák fel az egekbe a vércukorszintedet, ezáltal egészséges fogyást tesznek lehetővé. Sőt, segítenek
megtartani az elért súlyt, nem jönnek rád vissza a leadott kilók, nem kell többé tartanod a jo-jo effektustól.

fehérje

A fogyókúra során kulcsfontosságú a megfelelő kalóriabevitel. A növényi fehérjeporok alacsonyabb kalóriabevitelt biztosítanak, hiszen szabályozzák az éhségérzetet – erre később még visszatérek a cikk során. Szilárd táplálékok
elfogyasztását helyettesítik, amelyek lehet (sőt, lássuk be, elég valószínű), hogy magasabb energiatartalmúak lennének. A növényi fehérje pornak köszönhetően könnyen szabályozni tudod az elfogyasztott kalóriák számát, pontosan tudod, hogy milyen tápanyagokat és mennyit vittél be a szervezetedbe. Tehát abszolút kontroll alatt tudod tartani a diétádat. Ráadásul időt spórolsz meg, nem kell az étel elkészítésével és a tápérték számolgatásával bíbelődnöd.

A fehérjefogyasztás javítja az emésztést, gyorsítja az anyagcserét és befolyásolja bizonyos hormonok működését, amelyek az étvágy szabályozásáért felelősek. Az éhségérzetért például a ghrelin nevű hormon felel, ennek szintjét csökkenti, amíg az étvágycsökkentő hormonok (GLP-1 és PYY) szintjét növeli. Egész egyszerűen ritkábban vagy éhes, ezért kevesebbet eszel, kevesebb kalóriát viszel be a szervezetedbe. A növényi fehérje a teltségérzetet hasi diszkomfort érzés, puffadás nélkül biztosítja számodra. Az étvágy csökkenésének köszönhetően egy unalmas irodai meetingen nem a lehetséges nassolnivalókról fogsz ábrándozni.

növényi fehérje sunpure

Ha mégis megkísért a nassolás, de a diétát sem szeretnéd feladni, akkor nyugodtan fogyaszthatsz a főétkezések között egy finom vegán fehérje shaket. A vacsora kiváltására is jó alternatíva, különösen akkor, ha aznap sportoltál is, hiszen az izomszövetek regenerálódáshoz is fontos a fehérjebevitel. Ha rendszeresen edzel, akkor edzés előtt (hogy ne éhgyomorral kezdj bele az edzésbe, ha nem volt időd enni) vagy edzés után (ilyenkor segít az izomtömeg növelésében) is fogyaszthatod. Naponta egy-két étkezést nyugodtan helyettesíthetsz növényi fehérje porral, de ne ess túlzásba, mindenképp fogyassz szilárd táplálékot is.

Elérhető a boltokban olyan növényi fehérje por, amely hozzáadott kreatint is tartalmaz: nem csak a fogyásban, hanem a bőrfeszesítésben is segítenek téged ezek a készítmények. A kreatin egy szerves sav, amelynek fontos szerepe van a sejtek energiaellátásában: hatásos a bőröregedés megelőzésében és kezelésében egyaránt. A kreatin aktivizálja a szervezet kollagén termelését, így csökkenti a ráncokat. Fogyás és ránctalanítás egy termékkel, jól hangzik, ugye? A kreatin emellett a kognitív képességeket is javítja, fokozza a sportteljesítményt.

Még néhány érv a növényi fehérje készítményeket mellett: könnyebben emészthetők, mint az állati eredetű fehérjék, valamint glutén- és laktózérzékenyek, vegetáriánusok és vegánok is kellemetlen mellékhatások nélkül fogyaszthatják. Ha olyan terméket választasz, amely biológiai gazdálkodásból származó növényi fehérjét tartalmaz, akkor nem csak magadért, az egészségedért, de a környezet védelméért is teszel valami hasznosat.

Egy ideális napon van időd megtervezni a napi étkezéseidet, bevásárolni előtte a diétádhoz szükséges élelmiszereket, elkészíteni az ételeket és a megfelelő időbeosztás szerint elfogyasztani őket. Ilyen ideális napok viszont nagyon ritkán adatnak meg egy dolgozó nő életében. Egy vegán fehérje por viszont könnyedén meglapulhat akár az íróasztalod fiókjában is, de bárhova előre bekészíthetsz magadnak egy „túlélőcsomagot”. Szükség esetén pedig csak előkapod és gyorsan egy egészséges, diétás étket varázsolsz magadnak.

Megosztás: