Pisztáciás desszert ötletek

Hódít világszerte a Dubai csoki. A pisztácia igazi divatcsemege manapság a desszertek világában. Az egzotikus ízvilágú, diós, enyhén sós, mégis édes pisztáciát egyre többen keresik, hogy izgalmasan gazdagítsák a süteményeiket és a desszerteket. A pisztáciás édességek nemcsak finomak, hanem rendkívül táplálóak is. A SunPure pisztáciás fehérje porával készült desszertek a legújabb trendek ebből a szempontból is megfelenek. A SunPure vegan protein hozzájárul a magas fehérjetartalomhoz, miközben egyedi ízt és krémes textúrát ad a desszerteknek. Készítsd el a saját kedvencedet főbb allergének nélkül a SunPure pisztáciás proteinnel.

Ehhez adunk néhány recept ötletet.

Pisztáciás puding

Egy igazán krémes puding, amely gyorsan elkészíthető, és tökéletes desszert. A SunPure pisztáciás fehérjével elkészítve extra tápanyagot és egyedi ízt kap.

Hozzávalók:

  • egy adag (30g) SunPure pisztáciás fehérjepor
  • 500 ml tej (vagy növényi tej)
  • 2 evőkanál kókuszcukor
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő

Elkészítés:

  1. Egy lábasban keverd össze tejet, a pisztáciás fehérjét, a kukoricakeményítőt és a kókuszcukrot.
  2. Közepes lángon folyamatos kevergetés mellett forrald fel, amíg a puding besűrűsödik.
  3. Vedd le a tűzről.
  4. Öntsd poharakba, majd hűtsd le legalább 2-3 órára a hűtőben, hogy megfelelő állagot nyerjen.
  5. Tálalás előtt ízlés szerint díszítheted pirított pisztáciával vagy egy kevés étcsokoládéval.
  1. Pisztáciás mousse

Ez a könnyű, habos desszert a SunPure pisztáciás proteinnel elkészítve egy igazi különlegességgé válik. Ropogós pörkölt pisztácia és lágy mousse egy igazi élményt ad.

Hozzávalók:

  • egy adag (30g) SunPure pisztáciás fehérjepor
  • 200 ml tejszín
  • 150 g joghurt (vagy görög joghurt)
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • Egy marék pirított pisztácia a díszítéshez

Elkészítés:

  1. A tejszínt habosra verjük, majd hozzáadjuk a joghurtot, a pisztáciás fehérjét, a mézet és a vaníliát.
  2. Óvatosan összekeverjük, majd egyenletesen eloszlatjuk a mousse-t poharakban.
  3. Hűtőben pihentetjük legalább 1 órán keresztül.
  4. Tálalás előtt szórjuk meg pirított pisztáciával, és egy kevés mézzel is díszíthetjük.
  1. Pisztáciás sajttorta

Ez a sajttorta egyedülálló módon ötvözi a krémes túró és a pisztácia ízét. A SunPure pisztáciás proteinnel még gazdagabbá válik, és egy extra tápanyagtartalmat is biztosít.

Hozzávalók:

  • 150 g gluténmentes zabkeksz
  • 60 g vaj
  • 500 g túró
  • 200 ml tejszín
  • egy adag (30g) SunPure pisztáciás fehérjepor
  • 100 g méz
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 tojás
  • 50 g finomra őrölt pisztácia (töltelékhez)

Elkészítés:

  1. Először a keksz alapot készítjük el: a kekszet apróra törjük, majd összekeverjük a megolvasztott vajjal. A keveréket nyomkodjuk egy piteformába, és hűtőben pihentetjük.
  2. A túrót, tejszínt, pisztáciás fehérjét, mézet és vaníliát simára keverjük egy mixerrel.
  3. Hozzáadjuk a tojásokat és az őrölt pisztáciát, majd alaposan összedolgozzuk.
  4. Az elkészült tölteléket a kekszalapra öntjük, és 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 45-50 percig sütjük.
  5. Ha kihűlt, hűtőben pihentetjük még 3-4 órát, hogy a torta szépen megdermedjen.
  6. Tálalás előtt díszíthetjük egész pisztáciával, vagy egy kis friss gyümölccsel.
  1. Pisztáciás torta

A pisztáciás torta egy igazán látványos és ínycsiklandó desszert, ami tökéletes választás egy különleges alkalomra.

Hozzávalók:

  • 200 g gluténmentes liszt
  • 100 g SunPure pisztáciás fehérjepor
  • 150 g kókuszcukor
  • 4 tojás
  • 100 ml tej (növényi tej)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 100 g vaj
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • Pisztáciás krém: 200 g mascarpone, 2 evőkanál pisztáciás fehérjepor, 100 ml tejszín, 2 evőkanál méz

Elkészítés:

  1. A száraz hozzávalókat (liszt, pisztáciás fehérjepor, cukor, sütőpor) összekeverjük.
  2. A tojásokat habosra verjük a vajjal és a mandulatejjel.
  3. A száraz és nedves hozzávalókat összeöntjük, és simára keverjük.
  4. A tésztát egy kivajazott formába öntjük, és 180 °C-on 30-40 percig sütjük.
  5. A krémhez a mascarponét, a pisztáciás fehérjét, a tejszínt és a mézet habosra keverjük.
  6. Miután a torta kihűlt, vágjuk fel, és rétegezzük a pisztáciás krémmel.

Ezek a pisztáciás desszertek nemcsak finomak, hanem táplálóak is, köszönhetően a SunPure pisztáciás fehérjepornak, amely extra fehérjét és ízt ad hozzájuk. A kreatív receptek és az ínycsiklandó pisztáciás finomságok remek választások lehetnek, ha valami különlegeset szeretnél készíteni!

Megosztás: