Szépség kívülről belülről. Interjú Polgár Ildikóval. 3. rész

1.) Szerinted milyen, előnyökkel jár a növényi fehérje készítmények fogyasztása?

Sokak szervezetének megterhelő az állati eredetű fehérje. Nekik ez tökéletes alternatíva lehet. Illetve maga a tudat, hogy biztosan nem kellett ezért a fehérjéért egyetlen állatot sem bántani.

2.) Mi a véleményed a szója alapú készítményekről?

Szerintem vannak sokkal jobb alapanyagok is. Bár bizonyos formában, nem rendszeresen fogyasztva nyugodtan beépíthető a táplálkozásba.

3.) Szerinted fontos lenne az emberek számára, hogy hipoallergén ételeket fogyasszunk?

Egy egészséges embernek nem. Bizonyos egészségügyi problémák esetén szokták javasolni és pár hétig megfigyel az orvos.

4.) Miért válasszák a fogyasztók a Sunpure termékeket?

Mert finomak, szuperek az összetevők és ráadásul egy magyar céget támogatnak a vásárlással.

5.) Miben különböznek a Sunpure proteinek, más növényi fehérjéktől?

Egy szóval a többi: ihatatlan. Próbálkoztam a reggelibe keveréssel, magában is inni, vízzel, rizstejjel, mandulatejjel és végül ki kellett önteni, amiért fájt a szívem, hisz ételt, italt nem dobunk ki.

6.) Ajánlott szerinted nőknek is fehérje shaket fogyasztani?

Amennyiben máshogy nem visznek be elegendő fehérjét, igen.

7.) Mi az elsőszámú érved, hogy növényi fehérjét válasszon valaki, az állati fehérjével szemben?

Vegetáriánusoknak, vegánoknak, tejfehérje érzékenység esetén az, hogy nincs benne állati eredetű összetevő. Ha valaki egyik csoportba sem tartozik, akkor csak annyit mondanék, hogy finom és egészségesebb.

8.) Szerinted milyen egyéb vitaminokat és étrend-kiegészítőket kell szednie a legtöbb embernek a Sunpure ital fogyasztása mellé?

A minimum szerintem a C, D vitamin és egy jó multivitamin. De persze sorolhatnám, hogy E vitamin, zink, magnézium. Azt gondolom, ebben a legkompetensebb Perjes Kinga, akinek külön e-bookja van ezektől konkrét márkákkal.

9.) Sokoldalúnak találod az italporainkat? Igen

10.) Mit üzennél annak, aki húsevő és protein italt fogyasztana?

Jobb döntés lehet vegán protein forrással változatossá tenni az étrendjét? Azt, hogy heti pár alkalom húsfogyasztás, tojás, máj stb fogyasztása mellett tökéletes a Sunpure fehérje, hisz az étkezéseknél kimaxolja ezek fogyasztását és nem kell aggódnia, hogy pluszban bevisz még a szervezetébe állati eredetűt.

11.) Végül mesélj magadról. Mi a kedvenc kikapcsolódási szokásod?

Amikor csak tehetem, kutyákkal vagyok. Nincs sajátom, de sokat sétáltatok rendszeresen. Amellett, hogy ez is egyfajta mozgás, egyedül lehetek a gondolataimmal. Szeretek nagyon egyedül lenni. Ha kimerítő héten vagyok túl és egész nap ágyban szeretnék maradni, akkor pedig filmet nézek vagy sorozatokat. Sajnos függő vagyok. Illetve boxolok. Amit imádok és minden alkalom után büszke vagyok magamra, hogy túléltem az edzést. Kegyetlen trénerem van.

12.) Mi a kedvenc vegán versenydiétás ételed?

Versenydiéta idején még rengeteg húst fogyasztottam. Gyakorlatilag egyetlen olyan étkezésem sem volt, ami mentes lett volna. Erre akkor tudnék válaszolni, ha vegánként készültem volna 7 éve a versenyekre.

13.) Számodra mi az igazi superfood?

A superfoodok közül a kedvencem a halak, a máj, a tojás sárgája és a bogyós gyümölcsök.

14.) Mi az elsőszámú kedvenc vegán fehérje forrásod?

Gomba. Akár minden nap tudnék enni minden étkezésnél.

15.) Mi a kedvenc reggelid, amitől jól indul a napod?

Zab, növényi tej, csokis sunpure fehérje, és változatos gyümölcsök és feltétek.

16.) Milyen lesz a 2022-es személyes éved?

Tervezel idén külföldi nyaralásra menni? Nagyon jó lenne, vágyom rá. De soha nem szoktam tervezni az éveket előre. Gyakorlatilag azt sem tudom, a jövő hetem hogy fog kinézni. A munkám is az előző pár napban körvonalazódik mindig.

17.) Mitől jó egy napod?

Ha valamiben sikerem van, nem ér negatív hatás és azt csinálom, amit szeretek, azokkal, akiket szeretek.

18.) Szeretnéd képezni valamiben magad?

Már nem érzem azt, hogy szeretnék újra tanulni iskolában. Pár éve úgy döntöttem, mégsem kezdem el a SOTE-t és nem bántam meg. A vizsgaidőszakok ugye mindig december januárra estek és pont akkor tudok a családommal több időt tölteni és a munkám is év végén a legkimerítőbb. Nagyon örültem, mikor a diploma megszerzése után az első olyan telem volt, hogy nem kellett tanulni, hanem kiélvezhettem a karácsony nyugalomban. Persze, ha adódna és visszautasíthatatlan lehetőség, amihez képezni kellene magam, akkor biztosan könnyedén igent mondanék újra.

19.) Végül néhány aktuális témával kapcsolatban kérnénk ki a véleményedet.

Hogyan látod a vírushelyzet alakulását az idei évben? Nagy-Britanniához hasonlóan Magyarországnak is törölnie kellene a korlátozásokat, vagy biztonságosabbnak tartod, ha fenntartjuk a szigorításokat? Ez ugye pont most meg is történt. Én nem gondolom, hogy olyan nagy nehézség lenne tovább hordani maszkot legalább zárt helyeken. Bár igazából tényleg felesleges volt ez a szabály, ha minden nap szomorúan azt tapasztaltam a BKV-n, hogy fele emberen nincs vagy az állára húzza. Természetesen pont ezek az emberek köhögtek mindig. Igyekeztem azonnal arrébb állni, ha láttam, hogy valakin nincs maszk. Az oltást is kötelezővé tenném.

20.) Magyarországra nézve milyen hatása lehet az Ukrán (NATO)-Orosz háborúnak?

Hiába politikus a párom, nem szeretek politizálni es bele sem szeretnék gondolni. Engem nagyon megráz ez a helyzet. A nyugati pályaudvar mellett lakom, naponta kb. négyszer megyek el mellette munka, bolt miatt es megszakad a szívem az érkezők láttán. Szeretnék egy nap felkelni arra, hogy vége ennek a rémálomnak

Megosztás: